株式会社玄米酵素の玄米酵素F100をけんちん汁(大根、にんじん、里芋、しいたけ、とうふをゴマ油で炒めて昆布で取ったダシ汁で煮込んで、醤油で味を整える)に振りかけてみました。
食事に振りかけて、玄米と発酵の力をプラスするというお題でしたが、この製品自体が水分を吸収するらしく、けんちん汁の味が変わってしまいました😫
玄米の栄養を付け加えられるそうですが、やっぱりどんな風に取り入れても、料理の味や風味を損なうので、私はおすすめしません😠🌋
スイーツに振りかけるのも、素材の味を殺すと思います😵
これは例えるなら、私が体温維持のために服用している漢方薬から、苦味を抑えた味です。
I sprinkled the brown rice enzyme F100 of Genmai Enzyme Co., Ltd. on Kenchin-jiru (radish, carrot, satoimo, shiitake mushroom, tofu fried in sesame oil, simmered in dashi soup taken with kelp, and seasoned with soy sauce).
The theme was to sprinkle on the meal and add the power of brown rice and fermentation, but this product itself seems to absorb water, and the taste of Kenchin-jiru has changed 😫
It seems that you can add the nutrition of brown rice, but I do not recommend it because it will spoil the taste and flavor of the dish no matter how you incorporate it 😠🌋
I think sprinkling on sweets also kills the taste of the ingredients 😵
This is, for example, a taste that is less bitter than the Chinese herbs I take to maintain my body temperature.
#玄米酵素 #ハイゲンキ #玄米酵素f100 #腸活 #トッピング #発酵食品 #monipla #genmaikoso_fan
Instagramの投稿へ
投稿日時:2021/11/09
提供:株式会社玄米酵素